שלושה וחצי רכיבים. ללא אפיה. ללא ביצים. ללא מיקסר. חיתוכיות שוקולד מפתיעות הכי מהירות בעולם.
אני אוהבת לאגור מתכונים. מתכונים מכל המינים ומכל הגוונים. יום אחד בטוח אעשה בהם שימוש, וגם אם לא אז שיהיה.... אבל במיוחד אני אוהבת מתכונים מהירים וטעימים (וכאלה שאפשר להכין עם הילדים).
את המתכון הפשוט וההורס הזה קיבלתי מאורית חיים שדה שהשתתפה חוג בית לעיצוב עוגת מתנה שקיימתי ברחובות לפני שנה בערך. בחוגי הבית אני מגלה נשים שונות ומגוונות, ממקומות שונים, מעבירה איתן כמה שעות מהנות ומלמדות של עשייה מתוקה ולומדת מהן המון. אני נהנית בכל פעם מחדש.
כששאלתי את אורית אם אוכל לפרסם את המתכון היא מיד ענתה בחיוב. והנה, גם אתם זוכים להכיר את המתכון הכי מהיר לחיתוכיות שוקולד טעימות ומפתיעות בטעמן.
דרושים לנו שלושה וחצי חומרים:
400 גרם צימקאו (חבילה אחת)
500 גרם טחינה גולמית
500 גרם בסקוויטים (שני פסים)
מעט חלבה לקישוט מעל
להמיס בבן מרי את הצימקאו והטחינה, לטרוף מידי פעם עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
לפורר בסקוויטים ולבחוש פנימה. לסדר את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפיה. להדק היטב. לגרד מלמעלה מעט חלבה ולהכניס ל-15 דקות במקפיא. להוציא ולחתוך לריבועים, להכין כוס תה או קפה ולהתפנק :)
דרושים לנו שלושה וחצי חומרים:
400 גרם צימקאו (חבילה אחת)
500 גרם טחינה גולמית
500 גרם בסקוויטים (שני פסים)
מעט חלבה לקישוט מעל
להמיס בבן מרי את הצימקאו והטחינה, לטרוף מידי פעם עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
לפורר בסקוויטים ולבחוש פנימה. לסדר את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפיה. להדק היטב. לגרד מלמעלה מעט חלבה ולהכניס ל-15 דקות במקפיא. להוציא ולחתוך לריבועים, להכין כוס תה או קפה ולהתפנק :)
טיפ חשוב - אם תרסקו את הבסקוויטים בשקית "קוקי" (המיועדת לאפיה בתנור) עם סוגר, אני מבטיחה שהשקית תישאר שלמה ולא תקרע במהירות :) וכך תוכלו לשתף בחלק הזה את הילדים.
שיהיה בהצלחה ותחזרו לספר לי איך יצא :)
נראה הורס!
השבמחקאם אני רוצה בלי טחינה אלא עם חלבה... האם זה אפשרי?
תודה. לא ניסיתי. החלבה עשוייה מטחינה והטעם של החיתוכיות ממש כמו חלבה. בהצלחה
מחקהאם אפשר שוקולד חלבי איכותי יותר ולא צימקאו (חוששת מהטעם הלא אהוב והפרווה תרתי משמע של הצימקאו)
השבמחק