יום ראשון, 1 ביולי 2012

והפעם.....בצק מלח

שחריקו שלי אוטוטו בן 5. קייטנות, פעילויות וימי כיף ללא הורים עדיין לא רלוונטיים לגביו (מבחינתי. מבחינתינו) כל דבר בזמנו! יהיה לו זמן לבילויים, נסיעות, בריכות, והרבה פאן פאן פאן עם אבא ואמא (ואלה כמובן).

לפנינו 8 שבועות פעילים ביותר. מזג האויר בטירוף, חום איימים וצריך למצוא את האיזון בין השהייה בחוץ להימצאות בבית. ואם כבר בבית, אז עשייה משותפת היא פתרון מעולה. אצלנו זו תרופת קסמים לקיטורי "משעמם לי..." "מתי אבא בא?!...." ועוד כאלה ואחרים אני תמיד נענית בחיוב (אלא אם אבא בסביבה ומציע משחק משותף בפלייסטיישן שהוא מפתה הרבה יותר)

הגיע הזמן לשלוף פרוייקט ששמתי לי בצד לפי כמה חודשים. ניסיתי אותו פעם אחת על מנת לבדוק אם אכן יש טעם לחזור אליו בהמשך. הגעתי אליו ממש במקרה. שמעתי עם מאגר תמונות עצום ומיד התמכרתי. חיפושים שונים ברשת הפופולרית pinterest הביאו אותי במקרה לפרוייקט הזה. פשוט מהיר ומומלץ. הנה הקישור למתכון המקורי.

הכינו מצרכים מראש! פנו לכם 10 דקות להכנה (מומלץ ביחד עם הילדים) וגם לכם יהיה רגע נחת קטן בסוף (;

בצק מלח, בצק משחק תוצרת בית:

1 כוס קמח
1 כוס מים
1/4 כוס מלח
2 כפות שמן
2 כפיות קרם טרטר (מגיע מרקם אבקה. ניתן לקנות בחנויות תבלינים)
צבע מאכל על בסיס ג'ל

שמים בסיר את כל החומרים וטורפים היטב


מוסיפים צבע מאכל ומערבבים קלות









שמים את הסיר על להבה בינונית תוך כדי ערבוב (בעזרת מבוגר!!!)

ממשיכים לערבב....

הבלילה נקרשת ונאספת לגוש בצק דביק. יש להוציא מיד מהסיר (כשזה חם) וללוש למרקם חלק ואחיד

מערוך קטן, חותכנים, סכיני פסלטיק מאיקאה (של סכום הילדים הצבעוני) ועוד ממה שזמין אצלכם בבית....מתאימים לרידוד, קריצה והטבעת טקסטורות על הבצק. תהנו.....אצלנו כבר חוגגים (: ואני מתפנקת עם קפה טוב ורגוע של אחר צהריים ביתי.
מניסיוני הקודם ריכזתי כמה יתרונות של הבצק:
לא רעיל וכל הרכיבים אכילים.
נעים למגע ללא שמנוניות
לא נדבק
נוח לרידוד גם לקטנטנים
נשמר לאורך זמן!

אז....קדימה....נצלו את הזמן.....תכינו לכם קפה מפנק ותהנו! ואם מצאתם עוד יתרונות אשמח לשמוע עליהם (:


2 comments:

  1. תשובות
    1. היי קרין, לבצק מלח באמת יש כמה מתכונים. אני ניסיתי את זה וממש המתכרתי. איך את מכינה את שלך?

      מחק